XVI. Benedek pápa:

"Fontos emlékeznünk arra, hogy a legnagyobb karitatív tevékenység éppen az evangelizáció, azaz „az Ige szolgálata”. Nincs jótékonyabb, azaz karitatívabb cselekedet a felebarát iránt, mint megtörni Isten Igéjének kenyerét, az evangélium jó hírének részesévé tenni, bevezetni őt az Istennel való kapcsolatba: az evangelizáció az emberi személy legnemesebb és legátfogóbb fejlődését segíti elő."
( XVI. Benedek pápa. Nagyböjti üzenet 2013).

2017. november 4., szombat

November 4.



Lk 20,45-47                                                (Óvakodjatok az írástudóktól!)
Az egész nép füle hallatára így szólt tanítványaihoz: „Óvakodjatok az írástudóktól! Szeretnek pompás öltözékben járni, szeretik, ha a tereken köszöntik őket. Szívesen elfoglalják a zsinagógákban az első székeket, a lakomákon az első helyeket, felfalják az özvegyek házát és színleg nagyokat imádkoznak. Annál súlyosabb ítélet vár rájuk.”

Jézus leírja, hogy milyenek az írástudók és a farizeusok. Az ő tetteikről és életükről mesél a tanítványoknak és azoknak az embereknek akik azért jöttek, hogy meghallgassák. Ha az írástudók és farizeusok ismerik az írásokat, miért viselkednek így? Máté evangéliumában ez áll: “Ez a nép ajkával tisztel engem, de a szíve távol van tőlem. Hamisan tisztelnek, tanításuk csak emberi parancs.” (Mt. 15,5-9) Azt mondja a tanítványoknak és a népnek, ha hisznek benne ne essenek abba a hibába, hogy „bort isznak és vizet prédikálnak”. A hit arra tanít minket, hogy legyünk következetesek abban, amit teszünk. Ha mi is tanítványai vagyunk, milyennek kell lenni az életünknek? Nézzük meg, hogyan élt Jézus, fontos, hogy minden nap a közelében legyünk, nem csak úgy, hogy imádkozunk, olvassuk az Igét, misére megyünk, dicsőítünk, hanem ő arra kér személyesen mindenkit, hogy szeressünk és éljünk úgy, ahogyan azt ő tette.

Feladat a mai napra: Kérdezzem meg Istentől, hogy szavaim és tetteim visszatükrözik-e Őt, akiben hiszek.