XVI. Benedek pápa:

"Fontos emlékeznünk arra, hogy a legnagyobb karitatív tevékenység éppen az evangelizáció, azaz „az Ige szolgálata”. Nincs jótékonyabb, azaz karitatívabb cselekedet a felebarát iránt, mint megtörni Isten Igéjének kenyerét, az evangélium jó hírének részesévé tenni, bevezetni őt az Istennel való kapcsolatba: az evangelizáció az emberi személy legnemesebb és legátfogóbb fejlődését segíti elő."
( XVI. Benedek pápa. Nagyböjti üzenet 2013).

2014. november 22., szombat

November 22.



Lk 2,19.50                         (Tanuljunk Máriától)

Mária meg mind emlékezetébe véste szavaikat és szívében egyeztette. Ám ők nem értették meg ezeket a hozzájuk intézett szavakat.

Azt szoktuk mondani édesanyánkról, hogy a szívében őrzi minden gyermekét. A szívünkben csak azt szoktuk megőrizni, ami számunkra fontos, akit szeretünk. Mit jelentett Máriának, hogy az Isten az életére tekintett és ki választotta őt Jézusnak édesanyjául? Amikor Mária Erzsébettel találkozott, elmondta neki, mit jelentett Isten az ő számara: „…és szívem ujjong megváltó Istenemben, mert rátekintett szolgálója alázatosságára“. (Lk 1,48)  Mária tudja, hogy az Istenben megbízhatunk és soha nem hagy minket cserben, hogy gondja van a szegényekre. Ezért teljes bizalommal mondja: „Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint.” Megőrizve szívében Isten szavait, válaszra talál életének minden kérdésére és kihívásaira. Ezért Mária meghív minket arra, hogy eltanuljuk tőle az imádság módját, hogy szemléljük Istent a szívünkben, milyen módon tekint ránk és hogyan találjunk választ sok kérdéseinkre és kihívásainkra.
Feladat a mai napra: Megfigyelem magamban: mi fontos számomra, mit őrzök meg a szívemben? Mire hív engem Mária?