XVI. Benedek pápa:

"Fontos emlékeznünk arra, hogy a legnagyobb karitatív tevékenység éppen az evangelizáció, azaz „az Ige szolgálata”. Nincs jótékonyabb, azaz karitatívabb cselekedet a felebarát iránt, mint megtörni Isten Igéjének kenyerét, az evangélium jó hírének részesévé tenni, bevezetni őt az Istennel való kapcsolatba: az evangelizáció az emberi személy legnemesebb és legátfogóbb fejlődését segíti elő."
( XVI. Benedek pápa. Nagyböjti üzenet 2013).

Jelen elmélkedés témája:

A következő elmélkedéseket a Ferenc Pápa "Gaudete et exsultate" című apostoli buzdításából vesszük.
A „Gaudete et exsultate” kezdetű apostoli buzdítás, a keresztény ember életszentségre szóló jézusi meghívottságából indul ki, és miközben rámutat a jelen kor veszélyes útvesztőire, kijelöli az evangéliumok ajánlotta utat. Az életszentségre meghívottság mindenkinek szól!

2018. március 22., csütörtök

Március 22

Iz 53,1                                 (Jézus édesanyjával találkozik)
Ki hitt abban, amit hallottunk, és az Úr karja ki előtt nyilvánult meg?

Jézus, ebben az állomásban édesanyáddal találkozol, aki életeden keresztül elkísért téged. Ő az, aki mindig szeretett és hitt benned, még most is, amikor látszólag Isten terve kudarcba fulladt, amikor minden oka lenne arra, hogy kételkedjen Istenben, vagy abban, hogy valóban angyal látogatta meg őt, és nem inkább a kísértő. Ő az igazi társad a hitben, az Atya iránti engedelmességben és szeretetben. Mindennek ellenére hitt abban, amit hallott, ragaszkodott Isten kinyilatkoztatásához és az Úr karja megnyilvánult előtte. Hányszor lett tanúja annak, hogy az Úr mindennél hatalmasabb? Jelenléte igazi erőforrás számodra. Uram, sokszor, amikor kemény dolgok történnek velünk, amikor újabb fájdalom tör ránk, újabb seb szakad fel bennünk, olyan nehezen tudunk hinni abban, hogy te erősebb vagy. Köszönöm, hogy ilyenkor mellénk adsz társakat, akik hitükkel és reményükkel igazi támaszokká válnak számunkra. Ha téged akarunk követni, fel kell készülnünk megpróbáltatásokra, „mert az aranyat tűzben próbálják, a kiválasztottakat meg a balsors kohójában.” (Sir 2,5). Kérlek, erősítsd meg a mi hitünket is, hogy igazi támasszá tudjunk válni mások számára, és megpróbált, szilárd hitünkkel fel tudjuk segíteni azokat, akik körülöttünk elcsüggednek.
Feladat a mai napra: Elimádkozom egy (tized) rózsafüzért valakiért, akiről érzem, hogy szüksége van a hitemre.