XVI. Benedek pápa:

"Fontos emlékeznünk arra, hogy a legnagyobb karitatív tevékenység éppen az evangelizáció, azaz „az Ige szolgálata”. Nincs jótékonyabb, azaz karitatívabb cselekedet a felebarát iránt, mint megtörni Isten Igéjének kenyerét, az evangélium jó hírének részesévé tenni, bevezetni őt az Istennel való kapcsolatba: az evangelizáció az emberi személy legnemesebb és legátfogóbb fejlődését segíti elő."
( XVI. Benedek pápa. Nagyböjti üzenet 2013).

2021. november 13., szombat

November 13.

 Zsolt 85,9-14                   (közel az üdvösség azokhoz, akik őt félik)

Hadd halljam, mit hirdet az Úr, a mi Istenünk! Valóban, ő a békét hirdeti. Békét népének és minden szentjének, mindenkinek, aki szívből megtér hozzá. Igen, közel az üdvösség azokhoz, akik őt félik, s dicsőség lakik majd földjükön. Az igazság és a hűség találkoznak, az igazságosság és a béke csókot vált. A földből kisarjad a hűség, az égből igazságosság tekint le. Igen, az Úr kiárasztja áldását és földünk meghozza termését. Igazságosság jár előtte, és béke a lába nyomában.

 

A mai zsoltár gyönyörűen összefoglalja nekünk heti elmélkedésünket. Azt a vágyát fejezi ki a zsoltáros, hogy hadd halljam, mit hirdet az Úr, a mi Istenünk! Szítsuk fel magunkban is a vágyat, hogy hallani akarjuk Isten szavát, hogy mit akar nekünk ma hirdetni. Hiszen valóban, ő a békét hirdeti. Minden szava az épülésünket szolgálja. Ő üdvösséget hirdet nekünk, arra vágyik, hogy üdvösséget szerezzen nekünk. Mennyire fontos tehát a mi részünkről, hogy keressük őt, meghallgassuk és befogadjuk őt. Igen, közel az üdvösség azokhoz, akik őt félik, s dicsőség lakik majd földjükön. Milyen szép annak gyümölcse, amikor Istent beengedjük életünkbe. Akkor mi is megtapasztaljuk, amiről a zsoltáros ír: Az igazság és a hűség találkoznak, az igazságosság és a béke csókot vált. A földből kisarjad a hűség, az égből igazságosság tekint le. Igen, az Úr kiárasztja áldását és földünk meghozza termését. Igazságosság jár előtte, és béke a lába nyomában. Kérjük az Urat, hogy egyre nyitottabbá tudjunk válni tanítása iránt, hogy meg tudjunk bízni abban, amit mond, és engedni tudjuk, hogy küld minket, hogy mi is az üdvösség szolgái lehessünk sok ember számára.

Feladat a mai napra: A mai napomat hálaadásban élem meg, és megpróbálom észrevenni, hol növekedett bennem az igazságosság és a béke.