XVI. Benedek pápa:

"Fontos emlékeznünk arra, hogy a legnagyobb karitatív tevékenység éppen az evangelizáció, azaz „az Ige szolgálata”. Nincs jótékonyabb, azaz karitatívabb cselekedet a felebarát iránt, mint megtörni Isten Igéjének kenyerét, az evangélium jó hírének részesévé tenni, bevezetni őt az Istennel való kapcsolatba: az evangelizáció az emberi személy legnemesebb és legátfogóbb fejlődését segíti elő."
( XVI. Benedek pápa. Nagyböjti üzenet 2013).

2020. június 9., kedd

Június 7.

                                             Kiv 34,4b-6,8-9; 2Kor 13,11-13; Jn 3,16-18

Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen. Nem azért küldte el Isten a Fiát a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvösséget szerezzen a világnak. Aki hisz benne, az nem esik ítélet alá, aki azonban nem hisz, már ítéletet vont magára, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiában.

 

Urunkban, Jézus Krisztusban megkaptuk az Atya legnagyobb ajándékát. Meghívást és lehetőséget az örök életre. Ennek az iskolájába járunk most hitben és a szeretetben. Maga az isteni Mesterünk vezet. Életünkkel Őróla teszünk tanúságot a világban. Szolgálatban, alázatosságban, elhordozva embertársainkat szeretetben. Közben imánkban az Eucharisztiában jelenlévő Urunkra, végtelen erőforrásunkra tekintünk, és Szent Ágostonnal együtt kérdezhetjük: „Uram, ki vagy Te és ki vagyok én?” Kérlek, taníts meg a helyes istenismeretre és önismeretre. Kérlek, emelj föl, tégy magadhoz méltóvá és erősíts meg hitben!  Én imádlak, mint teremtmény a Teremtőt, mint gyermek az ő mennyei Atyját, s mint tanítvány az ő isteni Mesterét. Így dicsőítsük meg Urunkat és Mesterünket életünk minden napján, aki táplálékunk, örömünk beteljesítője és üdvösségünk megszerzője lett.

Feladat a mai napra: Visszagondolok, hogy kik vezettek be az Istenismeret tudományába, vagy melyik mesteremtől kaptam életre szóló tanítást, és azt, hogy kamatoztatom. Mit sikerült megtanulnom az Úrtól az utóbbi időben? Hálát adok a személyekért és az általuk közvetített tudásért.