XVI. Benedek pápa:

"Fontos emlékeznünk arra, hogy a legnagyobb karitatív tevékenység éppen az evangelizáció, azaz „az Ige szolgálata”. Nincs jótékonyabb, azaz karitatívabb cselekedet a felebarát iránt, mint megtörni Isten Igéjének kenyerét, az evangélium jó hírének részesévé tenni, bevezetni őt az Istennel való kapcsolatba: az evangelizáció az emberi személy legnemesebb és legátfogóbb fejlődését segíti elő."
( XVI. Benedek pápa. Nagyböjti üzenet 2013).

2016. december 7., szerda

December 7.



Mt 5,14-16                         (Jézus arra vágyódik, hogy a tőle kapott világosságot elvigyük a világba, megosszuk azokkal, akik körülöttünk élnek.)
Ti vagytok a világ világossága. A hegyen épült várost nem lehet elrejteni. S ha világot gyújtanának, nem rejtik a véka alá, hanem a tartóra teszik, hogy mindenkinek világítson a házban. Ugyanígy a ti világosságotok is világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!

Jézus a világosság, amely a világba jött. „Én vagyok a világ világossága,” mondja magáról. De ezt nem csak magáról mondja, hanem tanítványairól is: „Ti vagytok a világ világossága.” Számára az már tény, nem csupán jövőbeli: „majd lesztek”; nem, mi már a világ világossága vagyunk. Jézus arra vágyódik, hogy a tőle kapott világosságot elvigyük a világba, megosszuk azokkal, akik körülöttünk élnek. A mai szekularizált társadalomban sokszor azt a kísértést érezhetjük, hogy jobb, ha elrejtjük kereszténységünket. Talán azt gondoljuk, hogy a munkahelyen nem kell mindenkinek tudnia, hogy keresztény vagyok. Gyakran nem merünk kiállni a kereszténység mellett. Az advent és a karácsony azonban olyan időszak, ahol több lehetőségünk van arra, hogy rámutassunk az ünnep igazi értelmére. Fontos, hogy mi is elgondolkozzunk azon, miért is ünnepeljük. Ahogyan éljük az adventet, már arról szól, miben hiszünk. Nálunk nem csak a ajándékok vásárlása és az ajándékozás áll az előtérben, hanem a lelki előkészület is.
Karácsony után majd leszedik a szép, fényes, utcai díszítést. A csillogó világítás majd a kartondobozban várja a jövő adventot. Életünknek azonban karácsony után is tovább kell világítania. Ehhez kérjük a kis Jézustól idén karácsonyra azt az ajándékot: hogy megerősítse hitünket; hogy szívünket lángra lobbantsa szeretetével; hogy életünk világossága mindenkinek világítson a házban.
Feladat a mai napra: Megbeszélem családommal, hogy hogyan szeretnénk idén karácsonyt ünnepelni és hogyan adhatjuk a lelki programnak a megillő helyét. Arra figyelek, hogy mindenki kifejezhesse kívánságait.