XVI. Benedek pápa:

"Fontos emlékeznünk arra, hogy a legnagyobb karitatív tevékenység éppen az evangelizáció, azaz „az Ige szolgálata”. Nincs jótékonyabb, azaz karitatívabb cselekedet a felebarát iránt, mint megtörni Isten Igéjének kenyerét, az evangélium jó hírének részesévé tenni, bevezetni őt az Istennel való kapcsolatba: az evangelizáció az emberi személy legnemesebb és legátfogóbb fejlődését segíti elő."
( XVI. Benedek pápa. Nagyböjti üzenet 2013).

2017. augusztus 19., szombat

Augusztus 19.



Lk 11,9-13                         (kérjetek és kaptok)
Azt mondom azért nektek: kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Közületek melyik apa ad a fiának követ, amikor az kenyeret kér? Vagy ha halat, akkor hal helyett tán kígyót ad neki? Vagy ha tojást kér, akkor talán skorpiót ad neki? Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.”

Milyen komoly Jézus számára ez a felszólítás: kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindenki, aki kér, kap, aki keres, talál és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Isten számára olyan értékes az ember, hogy odafigyel rá. Jézus mindig újra meg akar minket erősíteni hitünkben, hogy az Atya jóságos. Hiszen, ha már az ember is jót tud adni gyermekeinek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.” Miért pont a Szentlelket adja nekünk? Néha az lehet a benyomásunk, hogy nem is a Szentlélekre, mint inkább valami másra van szükségünk, pl. anyagi biztonságra, jólétre, vagy társra, szeretetre, elfogadásra,... Isten azonban a Szentlelket akarja nekünk adni, mert a legnagyobb jó nem az anyagi jólét, a dolgok, amiket kapunk, vagy a személyek, akikkel együtt vagyunk, hanem, hogy életünk célba érjen, hogy ki tudjunk bontakozni személyes hivatásunkban, szeretni és szolgálni tudjuk azokat, akiket mellénk ad, és így megtaláljuk az utat az igazi boldogságba. Ebben azonban csak a Szentlélek tud nekünk segíteni. Ő személyesen ismer minket és ismeri a boldogságunkba vezető utat. Mit nem tenne szívesebben, mint hogy elvezessen bennünket oda? Kérjük hát mennyei Atyánkat, hogy küldje el nekünk Szentlelkét, keressük útjait és zörgessünk, míg ajtót nem nyitnak nekünk.
Feladat a mai napra: Mire van mostanában leginkább szükségem? Kérem az Atyát, hogy küldje el nekem a Szentlelket, hogy ő vezessen engem.